Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vianoce podľa Klaudie Suchomel Guzovej: TENTO medový koláč je úplný STROP!

Klaudia Suchomel Guzová nedá dopustiť na mamin medový koláč.

Zdroj: RTVS

Reklama

Moderátorka Klaudia Suchomel Guzová si nevie predstaviť Vianoce bez maminho medového koláča.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduchý, zdravý a superšťavnatý: MAKOVÝ koláč s broskyňami a ringlotami budete milovať!

    Moderátorka Správ RTVS je verná tradícii. „U nás na Vianoce nikdy nesmie chýbať medový koláč. Robí sa v našej rodine odnepamäti. Recept mám od mamy, ktorá ho má od babky, napísaný ešte modrým perom v zošite.“

    Potrebujeme:
    na cesto: ● 2 vajcia ● 150 g kryštálového cukru ● 2 PL medu ● 70 g masla ● 1 ČL škorice ● 250 g hladkej múky ● 250 g polohrubej múky● 1,5 ČL jedlej sódy
    na maslovú plnku: ● 500 ml mlieka ● 5 PL hladkej múky● 250 g zmäknutého masla● 250 g práškového cukru● 2 PL medu ● 2 PL umu● 1 pohár domáceho lekváru ● čokoládovú polevu

    Nad parou vymiešajte rozšľahané vajíčka, cukor, med, maslo a škoricu. Zložte z vodného kúpeľa, k horúcej zmesi preosejte múku a sódu. Vypracujte hladké cesto. Rozdeľte na 4 rovnaké časti. Každú z nich vyvaľkajte na pomúčenej doske na tenučký plát veľkosti plechu a pečte 8 minút na 180 °C. Pláty nechajte úplne vychladnúť. Budú tvrdé, ale po natretí plnkou a odležaní v chlade zmäknú. Z mlieka a múky uvarte hustý krém a nechajte prikrytý fóliou úplne vychladnúť. Z masla, cukru, umu a medu vyšľahajte krém, do ktorého neskôr zapracujte vychladnutý mliečny krém. Postupujte nasledovne – plát, polovica plnky, plát, lekvár, plát, plnka, plát. Navrch nalejte polevu.

    Zdroj: archív K.S.G.

    U Klaudie na Vianoce nesmie chýbať medový koláč.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS