Mrazenie je výborný a pohodlný spôsob, ako potraviny čo najdlhšie uchovať, najmä také, čo rýchlo podliehajú skaze.

1. Na 100 % však nefunguje ani mrazenie a mikroorganizmy v jedle jednoducho v malom množstve ostanú. Aj preto by rozmrazovanie malo prebehnúť čo najrýchlejšie, v rámci zachovania základných pravidiel.

2. Najbezpečnejšie rozmrazovanie vodotesne zabalených menších kusov mäsa v studenej vode.

3. Nikdy nepoužívame horúcu vodu, ktorá by mäso začala na povrchu variť.

4. Vzduchotesné balíčky sa môžu uložiť aj do najspodnejšej časti chladničky. Pri veľkých kusoch mäsa však rozmŕzanie v chladničke môže trvať aj niekoľko dní.

5. Mäso nikdy za žiadnych okolností nerozmrazujeme odbalené, položené pri izbovej teplote na tanieri. Presne tým by sme podporili tvorbu mikroorganizmov, nehovoriac o tom, že takéto mäso je je skvelým lákadlom pre hmyz.