Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ktoré víno používate pri varení? Nie je jedno, či si zvolíte biele alebo červené: TOTO je dôvod

Ako si doma navodiť dovolenkovú atmosféru? Skúste tieto tipy.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pri sledovaní majstrov šéfkuchárov s obdivom sledujeme, ako prilievajú tu a tam trocha tohto aromatického moku. Aký druh si volia najčastejšie?

Prečo je víno vlastne takou obľúbenou prísadou do varenia? Tajomstvo je skryté v ich úžasnej aróme ako aj kyslosti a – predovšetkým pri červenom víne – v tanínoch, kvasných látkach. Samozrejme to, čo robí víno takým výnimočným, prechádza aj do jedla. Pri varení sa hodí biele aj červené víno, len treba dbať aj na to, aké iné komponenty to ktoré jedlo obsahuje, aby sa chute nebili.

História vína má v tomto kraji dlhú tradíciu.

Zdroj: Shutterstock

História vína má v tomto kraji dlhú tradíciu.

Základ je vedieť, že kyselina bieleho vína je silne dominantná a v kombinácii s octom alebo citrónom by mohla byť kyslosť jedla už prehnaná. Naopak kvasné látky červeného vína pri redukovaní varom horknú. Túto chuť zjemníte pridaním smotany alebo prísad s vysokým obsahom tukov.

Zdroj: Shutterstock

Ak viete, že vám víno spôsobuje bolesť hlavy, nemusíte sa ho úplne vzdať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS