Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Višňová bublanina

bublanina

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 40 min. Čas pečenia: 25 min.

Potrebujeme: 500 g višní, 300 ml cmaru, 100 g kryštálového cukru, 50 g masla, 1 lyžička mletej škorice, 20 g kakaa, 5 vajec, 120 g krupice na obalenie višní, 100 g pšeničných otrúb

Ako na to:

1. V cmare rozmiešame cukor, rozpustené maslo, škoricu, kakao, žĺtky, krupicu a pšeničné otruby. Pridáme tuhý sneh z piatich bielkov a zľahka premiešame.

2. Višne umyjeme, odstopkujeme, odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Potom ich obalíme v krupici.

3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a višne rovnomerne rozložíme po celej ploche. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Vyberáme pre vás niečo PLUS