Višňová bublanina
19. 6. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:19)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 40 min. Čas pečenia: 25 min.
Potrebujeme: 500 g višní, 300 ml cmaru, 100 g kryštálového cukru, 50 g masla, 1 lyžička mletej škorice, 20 g kakaa, 5 vajec, 120 g krupice na obalenie višní, 100 g pšeničných otrúb
Ako na to:
1. V cmare rozmiešame cukor, rozpustené maslo, škoricu, kakao, žĺtky, krupicu a pšeničné otruby. Pridáme tuhý sneh z piatich bielkov a zľahka premiešame.
2. Višne umyjeme, odstopkujeme, odkôstkujeme a necháme na sitku odkvapkať. Potom ich obalíme v krupici.
3. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a višne rovnomerne rozložíme po celej ploche. Dáme piecť do vyhriatej rúry.