Višňová bublanina
30. 6. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
PRÍSADY (na 1 plech): Cesto: 300 ml cmaru alebo acidofilného mlieka, 100 g kryštálového cukru, 50 g masla, 1 ČL mletej škorice, 3 PL kakaa, 5 vajec, 120 g krupice, 100 g pšeničných otrúb, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu; Obloženie: 500 g višní, krupica na obaľovanie
1. V cmare alebo acidofilnom mlieku rozmiešame cukor, rozpustené maslo, škoricu, kakao, žĺtky, krupicu a pšeničné otruby. Pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
2. Višne umyjeme, necháme na sitku odkvapkať, odstopkujeme a odkôstkujeme. Potom ich obalíme v krupici. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a obalené višne rozložíme po celej ploche. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
ČAS PRÍPRAVY: 40 minút; ČAS PEČENIA: 25 minút