Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Višňový koláč s tvarohom

Višňový koláč s tvarohom

Zdroj: iStockphoto

Reklama

55 minút, 24 porcií

Potrebujeme: 0.5 kocka droždie (21 g), 2 polievková lyžica kryštálový cukor, 100 mililiter vlažné mlieko, 50 gram rastlinný tuk na pečenie, 250 gram hladká múka, 1 pohár kompót vykôstkovaných višní, 4 kus vajce, 250 gram tvaroh, 20 mililiter mandľový likér, 150 gram kryštálový cukor, 150 gram maslo, 150 gram mleté mandle, 150 gram rastlinný tuk na pečenie, 150 gram kryštálový cukor, 150 gram hladká múka, 100 gram mandľové lupienky

1.

Vo vlažnom mlieku rozpustíme 2 PL cukru, rozdrobíme doň droždie a 15 minút necháme kysnúť. 50 g tuku rozpustíme. Múku, tuk a kvások spracujeme na cesto, ktoré necháme 45 minút kysnúť.

2.

Na plnku vymiešame maslo so 75 g cukru, pridáme žĺtky, tvaroh a likér. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Bielky vyšľaháme so 75 g cukru. Sneh zamiešame do žĺtkovej masy a primiešame aj mandle.

3.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Na cesto natrieme plnku a poukladáme višne.

4.

Na posýpku rozpustíme tuk, zamiešame cukor a hladkú múku. Posýpku rozdelíme na koláč a posypeme lupienkami. Pečieme asi 45 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS