Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vneste farbu do svojho jedálnička: Tieto zdravé mrkvové sušienky si zamilujú aj vaše deti!

Zdravá cviklová natierka

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nájsť dobroty, ktoré sú nielen chutné a zdravé, ale ešte aj dobre vyzerajú nie je problém. Hlavne, keď máte nás.

Raňajky

Cviklová nátierka

 

4 porcie

 

250 g varenej cvikly ● 60 g slnečnicových semienok ● 2 PL chrenu ● 2 PL jablčného octu ● 3 PL olivového oleja ● 1 PL citrónovej šťavy ● 2 PL nasekaného koriandra ● soľ ● mleté čierne korenie

 

Cviklu nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady vrátane koriandra dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame na celozrnnom chlebíku.

Čas prípravy: 10 minút

Zdroj: Shutterstock

Zdravá cviklová natierka

Polievka

Krémová brokolicová

 

2 porcie

 

600 g mrazenej brokolice ● 100 ml kokosovej smotany ● 1 cibuľa ● 40 g masla ● 500 ml zeleninového vývaru ● soľ ● mleté čierne korenie ● celozrnný hrianka a jarná cibuľka na ozdobu

 

Cibuľu ošúpeme a nasekáme najemno. Do hrnca pridáme trocha oleja a cibuľu na ňom opražíme. Pridáme ružičky brokolice a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme asi 10 minút, potom rozmixujeme. Zjemníme smotanou, prípadne môžeme pridať maslo. Dochutíme soľou a korením. Pred podávaním ozdobíme opečenou celozrnnou hriankou a jarnou cibuľkou. Na dodanie chuti môžeme poprášiť mletou červenou paprikou.

Čas prípravy: 5 minút

Čas varenia: 10 minút

Zdroj: Shutterstock

Krémová brokolicová polievka

Hlavné jedlo

Kuracie prsia s teplým šalátom

 

2 porcie

 

NA PRSIA: 250 g kuracích pŕs ● korenie karí ● soľ ● olivový olej

NA ŠALÁT: 200 g špenátu ● 2 PL masla ● 1 strúčik cesnaku ● 100 g veľkej bielej fazule v konzerve ● 1 cibuľa ● 1 červená paprika ● 250 ml krájaných paradajok v konzerve ● soľ ● mleté čierne korenie

 

Prsia narežeme na tenšie plátky, posypeme soľou a korením karí. Na panvici rozpálime trocha olivového oleja a mäso na ňom opečieme z oboch strán. Udržujeme v teple. Na šalát rozpustíme na panvici maslo, pridáme nasekaný cesnak a nakrájanú cibuľu a krátko opekáme. Pridáme špenát a necháme zvädnúť. Vmiešame papriku nakrájanú na pásiky a krátko opekáme. Zalejeme paradajkami a varíme, kým zelenina trocha nezmäkne. Nakoniec zamiešame prepláchnutú fazuľu a prehrejeme. Dochutíme soľou a korením. Podávame s mäsom.

Čas prípravy: 15 minút

Čas varenia: 15 minút

Zdroj: Shutterstock

Fazuľový teplý šalát s kuracím mäsom

Niečo sladké

Mrkvové cookies

 

12 kúskov

 

130 g špaldovej celozrnnej múky ● 80 g ovsených vločiek ● 80 g vlašských orechov ● 50 g brusníc ● 1 ČL prášku do pečiva ● 1 ČL škorice ● 1/2 ČL soli ● 220 g strúhanej mrkvy ● 100 ml javorového sirupu ● 80 ml tekutého kokosového oleja ● smotanový syr na potretie

 

Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. V mise zmiešame múku, vločky, nasekané orechy, brusnice, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Vmiešame nastrúhanú mrkvu a následne aj javorový sirup a kokosový olej. Vypracujeme cesto. Pomocou lyžice ukladáme na plech z cesta kôpky, ktoré rukami jemne sploštíme a dáme piecť asi na 15 minút dozlatista. Vyberieme, necháme vychladnúť a podávame potreté smotanovým syrom.

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 15 minút

Zdroj: Shutterstock

Mrkvové koláčiky, sušienky

Vyskúšajte aj tento recept: 

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Paradaková polievka, ktorú budete milovať!

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.