Volské oko nemusíte obracať, aj tak bude dokonale prepečené: Pomôže jednoduchý trik, takto sa to vždy podarí
26. 9. 2018, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:35)

Zdroj: Shutterstock
Nemáte radi tekuté žĺtky, alebo len nedôverujete kúpeným vajciam? Ľahká pomoc.
Niekto miluje, keď sa z volského oka vyleje tekutý žĺtok. Niekto to zase nemôže ani vidieť a má rád žĺtka pekne prepečené.

Zdroj: shutterstock
Zeleninový šalát s volským okom
Väčšina z nás sa preto uchýli k jednoduchému riešeniu - jednoducho volské oká prevrátime na druhú stranu, aby sa žĺtky dopiekli.

Zdroj: Shutterstock
Volské oko
To je však nepraktické a aj celkom neestetické. Vajíčka sa pri obracaní môžu potrhať, žĺtka môžu vytiecť.
Namiesto obracania preto skúste tento trik. Do panvice dajte iba kvapku oleja tak, aby bola panvica mastná. Na nepriľnavej panvici to môžete skúsiť aj nasucho. Vajcia rozbite na panvicu a nechajte trochu zatiahnuť bielky.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Pripravte si pokrievku, ktorá na panvicu sedí. Potom do panvice nalejte trochu vody- stačí lyžica alebo dve. Ideálne, ak je to vriaca voda z kanvice. Panvicu potom rýchlo prikryte. Počkajte asi dve minúty, než sa vytvorí para. Tá uvarí žĺtok. Keď panvicu odokryjete, vo vajíčkach by nemala by žiadna voda.