Vrstvený jablkový koláč ešte teplý zmizne zo stola: Túto maškrtu bude zbožňovať každý, kto ju ochutná!
13. 2. 2017, 12:15 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:53)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Skvelý vrstvený jablkový koláč je nenáročný na prípravu, ale chutí úžasne, vyskúšajte náš recept.

Vrstvený jablkový koláč
Potrebujeme:
Suché prísady: 1 hrnček krupice, 1 hrnček hladkej špaldovej múky, štipka soli, 1 hrnček cukru, 1 balenie prášku do pečiva, 1 balenie vanilkového cukru
Jablká: 2 balenia škoricového cukru, 8 veľkých strúhaných jabĺk
Iné: 120 g masla
Takto sa to podarí:
Do misy dáme všetky suché prísady. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu vymažeme maslom. Na dno nasypeme vrstvu suchej zmesi. Na múku nasypeme vrstvu strúhaných jabĺk a škoricový cukor.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vrstvený jablkový koláč
Takto vrstvy striedame, až kým neminieme obe zmesi. Sypká zmes by mala byť navrchu. Na ňu nastrúhame zvyšné maslo a dáme piecť na 45 minút.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vrstvený jablkový koláč
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Vrstvený jablkový koláč