Vrstvený jahodový dezert triffle
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:21)

Zdroj: Shutterstock
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 gram jahody, 1 balíček piškótový korpus (polotovar na tortu), bazový sirup alebo citrónový likér limoncello na pokvapkanie piškóty, 1 téglik smotana na šľahanie, 100 gram Mascarpone, 2 polievková lyžica práškový cukor, lístky bazalky alebo mäty na ozdobu
1.
Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtinky alebo polovičky. Asi polovicu jahôd posypeme cukrom a necháme trochu odležať. Smotanu vyšľaháme a spojíme s mascarpone. Piškótový korpus nakrájame na kúsky.
2.
Do jednej veľkej misy na stopke alebo do 4 vysokých pohárov rozdelíme najprv jahody s cukrom, potom dáme vrstvu nakrájanej piškóty a tú pokvapkáme bazovým sirupom alebo likérom limoncello. Po okrajoch misy alebo pohára poukladáme polovičky jahôd reznou stranou smerom von, aby dobre držala na skle. Do stredu môžeme ešte tiež naukladať jahody, pridať piškótu a navrch patrí štedrá porcia šľahačky s mascarpone.
3.
Triffle ozdobíme jahodami, kvetinkami a lístkami bazalky alebo mäty. Až do podávania skladujeme v chlade.