Všimli ste si, že v TALIANSKU chutia CESTOVINY úplne inak ako u vás doma? My VIEME prečo! WAU
28. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:08)

Zdroj: SHUTTERSTOCK
Aj vy sa pri návšteve Talianska vždy čudujete ako je možné, že aj tie najjednoduchšie cestoviny chutia ako z rozprávky? My poznáme odpoveď...

Tajomstvo úspechu sa skrýva nielen v kvalitných surovinách, ktoré majú Taliani naozaj exkluzívne, ale hlavne v spôsobe prípravy! Zabudnite na rozvarenú, zlepenú či mdlú pastu, ako Taliani svoje národné jedlo volajú. Prezradíme vám, ako budú aj tie vaše cestoviny dokonalé.
Zdroj: shutterstock
Varené špagety
Do riadne osolenej vody, v ktorej varíte cestoviny, nepridávajte žiaden olej. Je síce pravda, že sa potom menej lepia, ale rovnako strácajú schopnosť viazať omáčku, s ktorou ich chcete podávať. Namiesto toho ich po uvarení preceďte a ešte horúce posypte strúhaným parmezánom – až potom polejte omáčkou. Tá na parmezán pekne priľne a každý hlt bude pôžitkom.