Reklama

Výborné citrónové koláče 3x inak: Upečte mužovi TOTO, z vášho cukrárskeho umenia bude nadšený

Rezy s citrónovým pudingom

Zdroj: ANZA

Reklama

Aj vy používate citrón len do čaju, citronády alebo na okyslenie omáčky? Robíte chybu. Toto ovocie ozvláštni vaše cukrárske umenie sviežou chuťou.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MANGOVÁ ŠARLOTA s marmeládovou roládou očarí úplne každého!
    Zdroj: NĆpŽ

    Krémové rezy s polevou

    12 kúskov

    Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 3 žĺtky vymiešané so 75 g práškového cukru, šťavu a kôru zo 1/4 citróna a 60 g polohrubej múky. Spolu premiešame a cesto rozotrieme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C a upečieme dozlatista. V 125 ml mlieka rozmiešame 1 žĺtok, 1/2 lyžice škrobovej múčky a uvaríme kašu. Vyšľaháme 125 g masla so 70 g práškového cukru a s 1 lyžicou citrónovej šťavy. Do vymiešaného masla po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme. Vymiešame 125 g práškového cukru s 1/2 až 1 lyžicou horúcej vody a s 1 lyžicou citrónovej šťavy. Po vychladnutí cesto potrieme plnkou, rozkrojíme na tri rovnaké pásy a uložíme na seba. Povrch polejeme polevou a odložíme na pár hodín do chladničky.

    Zdroj: ANZA

    Krémové rezy s polevou

    Šťavnatý tart

    12 kúskov

    Spracujeme 250 g hladkej múky, 100 g masla, 2 lyžice práškového cukru, štipku soli a 1 vajce na cesto. Zabalíme do fólie a odložíme na 15 minút do chladu. Okrúhlu formu s priemerom 28 cm vymastíme a vysypeme múkou. Odležané cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme do formy. Cestom vyložíme dno i boky formy. Naspodok cesta vo forme dáme papier na pečenie, nasypeme suché strukoviny a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme 15 minút. Potom papier so strukovinami odstránime, spodok cesta potrieme 1 žĺtkom a vložíme späť do rúry. Po ďalších 5 minútach pečenia vyberieme. Celých 14 vajec rozšľaháme v mise, pridáme 1 balíček vanilínového cukru a 400 g krupicového cukru. Dobre umyjeme 10 biocitrónov, osušíme a kôru najemno postrúhame. Z citrónov vytlačíme šťavu a precedíme. Do rozšľahaných vajec prilejeme 70 ml smotany na šľahanie, citrónovú šťavu s kôrou a spolu vymiešame. Plnku vrstvíme na korpus naberačkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 140 °C pečieme 60 až 80 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Povrch vychladnutého koláča posypeme 3 lyžicami preosiateho práškového cukru a pomocou flambovacej pištole cukor skaramelizujeme.

    Zdroj: ANZA

    Šťavnatý tart

    Rezy s citrónovým pudingom

    16 kúskov

    Do peny vyšľaháme 2 vajcia, 150 g cukru a 150 g zmäknutého masla. Pridáme 150 g múky a 1 lyžičku kypriaceho prášku. Cesto vylejeme na menší vymastený plech vysypaný múkou a upečieme v rúre vyhriatej na 190 °C. Zo 450 ml mlieka a z 2 citrónových pudingov v prášku uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Medzitým vyšľaháme 125 g masla so 100 g práškového cukru a postupne pridáme 50 ml citrónového likéru. Po lyžiciach striedavo zašľahávame 1 kyslú smotanu a vychladnutý puding. Zohrejeme 2 až 3 lyžice kyslejšieho džemu s 50 ml sladkého sektu a natrieme na koláč. Navrch rovnomerne rozotrieme krém a necháme stuhnúť. Nakrájame na rezy.

    Zdroj: ANZA

    Rezy s citrónovým pudingom