Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Výborné fánky

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Pre celú rodinu

Potrebujeme: 300 g hladkej múky (Špeciál), 30 g cukru, 40 g kvasníc, 50 ml mlieka, 40 g masla, 100 – 150 ml kyslej smotany, 2 žĺtky, 5 lyžíc rumu, soľ, masť alebo olej na vyprážanie, práškový a vanilínový cukor na obaľovanie

Postup:

1. Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od rúk.

2. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.

3. Vykysnuté cesto znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme. Pod utierkou ich necháme ešte dobre nakysnúť, potom ich vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.

4. Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS