Vynikajúce langoše
12. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:11)

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 40 minút, 20 kusov
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky špeciál, 6 varených zemiakov v šupke, 2 poháre mlieka, 1 vajce, 1, 5 kocky droždia, štipka soli
Postup:
1. Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme múku, vajce, soľ, droždie, ktoré sme rozpustili vo vlažnom mlieku.
2. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Musí byť vláčne, skôr redšie. Po vykysnutí urobíme malé bochníčky a pečieme na rozpálenom oleji.
3. Podávame so syrom, s kyslou smotanou, prípadne s kečupom.