Vyprážané kuracie rezance
6. 4. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:35)

Zdroj: Život
Čas na prípravu: 30 minút. (6 porcií)
Potrebujeme: 600 g kuracích pŕs, 2 bielky, 1 lyžica škrobovej múčky, 80 ml oleja, 300 g čínskej kapusty, 1 červená paprika, 2 mladé cibuľky, soľ, korenie čili, worcesterská omáčka
Postup:
1. Umyté, očistené kuracie prsia narežeme na rezance, osolíme a premiešame.
2. Bielky vyšľaháme, pridáme škrobovú múčku, čili a pár kvapiek worcesterskej omáčky. Kuracie rezance vložíme do marinády, necháme odležať 2 až 3 hodiny, opekáme na rozpálenom oleji dozlatista, vyberieme a uložíme na teplé miesto.
3. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme umytú a nakrájanú čínsku kapustu, očistenú, nakrájanú červenú papriku a za stáleho miešania chvíľu podusíme. Podlejeme trochou vody, osolíme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a krátko prehrejeme.
4. Podávame posypané nakrájanou mladou cibuľkou.