Vyskúšajte jednoduchý cheesecake z 3 prísad: Tento múčnik je splneným snom každej kuchárky
10. 11. 2021, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:01)

Zdroj: Shutterstock
Upečte si chutný cheesecake.

Nadýchaný, voňavý, chutný, ale predovšetkým rýchlo hotový. Na prípravu tohto múčnika potrebujete len vajíčka, smotanový syr a čokoládu.
Tento múčnik je splneným snom každej kuchárky. Vyskúšajte náš jednoduchý cheesecake z troch ingrediencií. Použiť môžete bielu čokoládu alebo tú s vysokým obsahom kakaa. Výsledok bude vždy dokonalý!
Potrebujeme:
3 vajcia, 120 g bielej čokolády, 120 g krémového syra (mascarpone, ricotta, Lučina)
Zdroj: Shutterstock
Upečte si chutný cheesecake.
Takto sa to podarí:
1. Vajíčka rozklepnite a bielky opatrne oddeľte od žĺtkov. Pozor, aby sa do nich nedostal ani kúsok žĺtku, nevyšľahali by ste totiž tak dokonalý sneh.
2. Čokoládu rozlámte na kúsky a vo vodnom kúpeli opatrne rozpustite, aby v nej neboli žiadne hrudky. Odstavte, nechajte chvíľku vychladnúť a vmiešajte smotanový syr. Použiť môžete napríklad mascarpone. Do hladkej hmoty potom dôkladne vmiešajte žĺtka.
3. Medzitým si dajte predhriať rúru na 170 ° C a vyšľahajte z bielkov tuhý nadýchaný sneh. Že je hotový, spoznáte tak, že vám pri otočení misky hore dnom nezačne vytekať von. Sneh opatrne po častiach vmiešavajte do syrovo-čokoládovo-žĺtkovej hmoty, kým sa všetko dôkladne nespojí.
4. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie alebo ľahko potrite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej pripravené cesto a obaľte ju zvonku dôkladne alobalom, aby sa do formy nedostala žiadna voda. Naplnenú formu potom postavte na hlbší plech, nalejte doň vriacu vodu, aby siahala asi do tretiny výšky formy, a vložte do vyhriatej rúry.
5. Po 15 minútach pečenia znížte teplotu na 160 ° C a pečte ďalších 15 minút. Potom rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 15 minút dôjsť. Podávajte posypané práškovým cukrom.