Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vyskúšajte jednoduchý cheesecake z 3 prísad: Tento múčnik je splneným snom každej kuchárky

Upečte si chutný cheesecake.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Upečte si chutný cheesecake.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Ako si doma upiecť malinový mramorovaný zákusok typu cheesecake

    Nadýchaný, voňavý, chutný, ale predovšetkým rýchlo hotový. Na prípravu tohto múčnika potrebujete len vajíčka, smotanový syr a čokoládu.

    Tento múčnik je splneným snom každej kuchárky. Vyskúšajte náš jednoduchý cheesecake z troch ingrediencií. Použiť môžete bielu čokoládu alebo tú s vysokým obsahom kakaa. Výsledok bude vždy dokonalý!

    Potrebujeme:

    3 vajcia, 120 g bielej čokolády, 120 g krémového syra (mascarpone, ricotta, Lučina)

    Zdroj: Shutterstock

    Upečte si chutný cheesecake.

    Takto sa to podarí:

    1. Vajíčka rozklepnite a bielky opatrne oddeľte od žĺtkov. Pozor, aby sa do nich nedostal ani kúsok žĺtku, nevyšľahali by ste totiž tak dokonalý sneh.  

    2. Čokoládu rozlámte na kúsky a vo vodnom kúpeli opatrne rozpustite, aby v nej neboli žiadne hrudky. Odstavte, nechajte chvíľku vychladnúť a vmiešajte smotanový syr. Použiť môžete napríklad mascarpone. Do hladkej hmoty potom dôkladne vmiešajte žĺtka.

    3. Medzitým si dajte predhriať rúru na 170 ° C a vyšľahajte z bielkov tuhý nadýchaný sneh. Že je hotový, spoznáte tak, že vám pri otočení misky hore dnom nezačne vytekať von.  Sneh opatrne po častiach vmiešavajte do syrovo-čokoládovo-žĺtkovej hmoty, kým sa všetko dôkladne nespojí.  

    4. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie alebo ľahko potrite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej pripravené cesto a obaľte ju zvonku dôkladne alobalom, aby sa do formy nedostala žiadna voda. Naplnenú formu potom postavte na hlbší plech, nalejte doň vriacu vodu, aby siahala asi do tretiny výšky formy, a vložte do vyhriatej rúry.  

    5. Po 15 minútach pečenia znížte teplotu na 160 ° C a pečte ďalších 15 minút. Potom rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 15 minút dôjsť.  Podávajte posypané práškovým cukrom.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.