Reklama

Vyskúšajte jednoduchý obrátený koláč: Pečie sa skoro sám a tá chuť, zvládne ho naozaj KAŽDÝ!

OBRÁTENÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Receptov na jednoduché koláče nie je nikdy dosť. A hlavne keď sa pečú skoro sami. Tento s ananásom zvládnu aj ZAČIATOČNÍCI.

Obrátený ananásový koláč

 

8 až 10 kúskov

 

450 g čerstvého ananásu ● 200 ml vody ● 330 g krupicového cukru ● 190 g masla izbovej teploty ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 3 vajcia ● 300 g hladkej múky ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/2 ČL sódy bikarbóny ● 60 g mandlí (mletých najemno) ● 250 g bieleho jogurtu

 

Do hrnca dáme ananás nakrájaný na plátky, vodu, 200 g cukru a privedieme do varu. Varíme 10 až 15 minút, kým sa tekutina nezredukuje a nevznikne sirup. Dno formy (20 cm) vystelieme papierom na pečenie a formu obalíme alobalom. Na dno poukladáme plátky ananásu od okraja smerom do stredu a polejeme polovicou sirupu. Na cesto dáme do misy maslo, cukor, vanilkový extrakt a vyšľaháme na svetlú penu. Po jednom pridáme vajcia a vsypeme preosiatu múku s práškom do pečiva, so sódou bikarbónou a s mletými mandľami. Nakoniec pridáme jogurt a všetko dobre zapracujeme, ale nepremiešame. Cesto opatrne nalejeme na poukladaný ananás a formu položíme na plech. Plech s formou vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 50 až 60 minút. Ak by vrch koláča rýchlejšie tmavol, prikryjeme ho alobalom. Koláč vyberieme z rúry, obkrúžime nožom okolo bokov, aby sme ho uvoľnili z formy, a necháme 5 minút chladnúť. Potom formu prikryjeme plochým podnosom a opatrne, ale rýchlo preklopíme hore dnom. Uvoľníme formu, odstránime jej dno a koláč necháme vychladnúť. Podávame ho poliaty zvyšným sirupom.

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 60 minút

Zdroj: Laura Witteková

OBRÁTENÝ ANANÁSOVÝ KOLÁČ

Vyskúšajte aj tento recept:

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Lahodný citrónový koláč Key Lemon krok za krokom

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.