Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Vývar z bravčových rebier na vietnamský spôsob

Vývar z bravčových rebier na vietnamský spôsob

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 6 porcií

Potrebujeme: 1 kilogram bravčové rebrá, 6 kus malá cibuľka, 4 strúčik cesnak, 25 gram zázvor, 1 polievková lyžica celé čierne korenie, 1 kus hviezdička celého badiánu, 2 polievková lyžica citrónová šťava, mesiačiky citróna na ozdobenie, 2 polievková lyžica rybacia omáčka, rastlinný olej, 450 gram čerstvé ryžové rezance, 150 gram fazuľové klíčky, 1 zväzok cesnaková pažítka, 2 šálka mäta, koriander a thajská bazalka, 4 kus dlhá červená paprička čili, 10 kus červená šalotka, 25 gram zázvor, 10 vetvička koriander, 2 strúčik cesnak, 60 mililiter rybacia omáčka, 2 polievková lyžica práškový cukor

1.

Na prípravu zázvorovej marinády v mažiari roztlačíme nahrubo nakrájané šalotky, natenko nakrájaný zázvor, najemno nasekané koriandrové vetvičky a prelisovaný cesnak. Zmes vmiešame do rybacej omáčky premiešanej s cukrom.

2.

Rebierka umyjeme a nakrájame na asi 6-centimetrové kúsky. Uložíme do sklenej nádoby, prelejeme marinádou, ktorú ešte votrieme do mäsa. Misu prekryjeme a vložíme na noc do chladničky.

3.

Na druhý deň zmiešame rebierka s najemno nakrájanou bielou časťou mladých cibuliek, jemne pretlačeným cesnakom, nastrúhaným zázvorom, čiernym korením a badiánom, zalejeme 4 litrami vody, na silnom ohni privedieme do varu a priebežne zbierame penu. Znížime oheň na minimum, prikryjeme a varíme asi 2 až 2,5 hodiny. Občas premiešame, až kým nie sú rebrá mäkké. Ochutíme citrónovou šťavou a rybacou omáčkou.

4.

Rastlinný olej zohrejeme na 180 °C v hlbokej panvici alebo hrnci, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a dozlatista opečieme. Potom ho vyberieme a osušíme na kuchynskej utierke.

5.

Vo vriacej slanej vode uvaríme rezance, scedíme a rozdelíme do misiek. Navrch položíme rebierka, zalejeme vývarom, posypeme fazuľovými klíčkami, nasekanou pažítkou, mätou, koriandrom a thajskou bazalkou, pridáme pozdĺžne nakrájané papričky čili a opečený cesnak. Ozdobíme štvrťkami citróna.

Vyberáme pre vás niečo PLUS