Waldorfský šalát s jablkami
18. 7. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: Isifa
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 100 g miešaného listového šalátu, 75 g vlašských orechov, 50 g syra s modrou plesňou, 3 až 4 stonky zeleru, 1 zelené jablko
Postup:
1. Jablko umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na plátky. Orechy nahrubo nasekáme, stonky zeleru ošúpeme, pričom na nich necháme vňať.
2. Potom priečne i pozdĺžne nakrájame na polovice. Šalát umyjeme, osušíme a rozdelíme do tanierov. Navrch dáme jablká, orechy a zeler.
3. Pred podávaním posypeme rozdrobeným syrom.