Zabudli ste chlieb na stole a ráno bol tvrdý ako kameň? S pár trikmi bude ako čerstvo upečený
4. 11. 2020, 6:00

Zdroj: Shutterstock
Opäť tu pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Zdroj: Veľký košík

Zdroj: shutterstock

Zdroj: Grada
Galéria k článku
Náš fit tip
Isto ste si všimli, že milovníci zdravej výživy nedajú dopustiť na avokádo. Vyskúšajte ho aj vy. Napríklad namiesto masla: 100 g masla dodá vášmu telu 750 kcal a 83 percent tukov, zatiaľ čo avokádo len 220 kcal a 24 percent tukov. Ide pritom o zdravé tuky bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Roztlačené avokádo so štipkou soli skvelo chutí aj ako nátierka. A neochutené je fantastické s marmeládou.
Zdroj: shutterstock
Náš FIT TIP
Na zmrzlinu
Leto vrcholí a horúčava sa dá vydržať vďaka osviežujúcej zmrzline. A z peknej misky vám bude chutiť ešte viac.
Zdroj: 4home
Aj s lyžičkou, 2 + 2 ks, 4home, 6,99 €
SOS z kuchyne
Ako zachrániť stvrdnutý chlieb?
Nela zo Serede
Radí redaktorka Petra Mitringová
Zabudli ste večer chlieb na stole a ráno bol tvrdý ako kameň? Určite ho nevyhadzujte do koša. Spravte pár jednoduchých krokov a bude ako čerstvo upečený. Dajte chlieb pod tečúcu vodu a zabaľte ho do alobalu. Rúru predhrejte na 200 °C. Zabalený chlieb vložte na 15 minút do rúry. Vyberte a odbaľte. Vložte ho opäť do rúry a pečte ešte 10 minút. Hotovo.
Viac ako len studená káva
Po anglicky cold brew coffee je pre žalúdok šetrnejšia alternatíva klasickej kávy. Je zvyčajne menej kyslá či horká a má jemnejšiu chuť. Pripravíte si ju jednoducho: 100 g pomletej kávy zalejte 1 litrom studenej vody a nechajte cez noc odstáť v chladničke. Prefiltrujte a máte lahodný letný nápoj! Podávajte s ľadom.
Zdroj: shutterstock
Viac ako len studená káva
Skúste to s jabĺčkom
Rizoto bude šťavnatejšie, keď na začiatku podusíte spolu s cibuľou aj kúsok nakrájaného jablka a až potom pridáte ryžu. Tento postup je vhodný najmä pri príprave karí ryže, ale aj pri hráškovom či syrovom rizote.
Zdroj: shutterstock
Skúste to s jabĺčkom
Pre knihomoľky
Gisula Tscharner: Les a louka na talíři
Aby si človek doprial niečo chutné a zdravé, naozaj nemusí ísť ďaleko. Stačí zájsť len kúsok za dom, do blízkeho lesíka či na lúku. Nájdete tam množstvo divo rastúcich bylín a plodov, z ktorých si vyčarujete naozaj chutné dobroty. A táto kniha vám bude skvelým sprievodcom.
Grada, 12,46 €
Zdroj: Grada
Gisula Tscharner: Les a louka na talíři