Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zabudli ste chlieb na stole a ráno bol tvrdý ako kameň? S pár trikmi bude ako čerstvo upečený

Celozrnné pečivo

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Opäť tu pre vás máme najlepšie rady do domácnosti.

Náš fit tip

Isto ste si všimli, že milovníci zdravej výživy nedajú dopustiť na avokádo. Vyskúšajte ho aj vy. Napríklad namiesto masla: 100 g masla dodá vášmu telu 750 kcal a 83 percent tukov, zatiaľ čo avokádo len 220 kcal a 24 percent tukov. Ide pritom o zdravé tuky bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Roztlačené avokádo so štipkou soli skvelo chutí aj ako nátierka. A neochutené je fantastické s marmeládou.

Zdroj: shutterstock

Náš FIT TIP

Na zmrzlinu

Leto vrcholí a horúčava sa dá vydržať vďaka osviežujúcej zmrzline. A z peknej misky vám bude chutiť ešte viac.

Zdroj: 4home

Aj s lyžičkou, 2 + 2 ks, 4home, 6,99 €

SOS z kuchyne 

Ako zachrániť stvrdnutý chlieb?

Nela zo Serede

Radí redaktorka Petra Mitringová
Zabudli ste večer chlieb na stole a ráno bol tvrdý ako kameň? Určite ho nevyhadzujte do koša. Spravte pár jednoduchých krokov a bude ako čerstvo upečený. Dajte chlieb pod tečúcu vodu a zabaľte ho do alobalu. Rúru predhrejte na 200 °C. Zabalený chlieb vložte na 15 minút do rúry. Vyberte a odbaľte. Vložte ho opäť do rúry a pečte ešte 10 minút. Hotovo.

Viac ako len studená káva

Po anglicky cold brew coffee je pre žalúdok šetrnejšia alternatíva klasickej kávy. Je zvyčajne menej kyslá či horká a má jemnejšiu chuť. Pripravíte si ju jednoducho: 100 g pomletej kávy zalejte 1 litrom studenej vody a nechajte cez noc odstáť v chladničke. Prefiltrujte a máte lahodný letný nápoj! Podávajte s ľadom.

Zdroj: shutterstock

Viac ako len studená káva

Skúste to s jabĺčkom 

Rizoto bude šťavnatejšie, keď na začiatku podusíte spolu s cibuľou aj kúsok nakrájaného jablka a až potom pridáte ryžu. Tento postup je vhodný najmä pri príprave karí ryže, ale aj pri hráškovom či syrovom rizote.

Zdroj: shutterstock

Skúste to s jabĺčkom

Pre knihomoľky

Gisula Tscharner: Les a louka na talíři
Aby si človek doprial niečo chutné a zdravé, naozaj nemusí ísť ďaleko. Stačí zájsť len kúsok za dom, do blízkeho lesíka či na lúku. Nájdete tam množstvo divo rastúcich bylín a plodov, z ktorých si vyčarujete naozaj chutné dobroty. A táto kniha vám bude skvelým sprievodcom.
Grada, 12,46 €

Zdroj: Grada

Gisula Tscharner: Les a louka na talíři

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.