Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zabudli ste na mäso v rúre? Super tipy, ako ho ešte zachrániť, aby si to nikto nevšimol

Vyskúšajte super trik na šťavnaté kuracie prsia.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čakáte hostí, pre ktorých ste si naplánovali hostinu a pri tých všetkých povinnostiach ste zabudli na mäso v rúre?

Poradíme vám ako sa z tejto šlamastiky dostať tak, aby si to nikto nevšimol.

Pečené bravčové pliecko

Zdroj: Shutterstock‎

Pečené bravčové pliecko

V mnohých menu robí pečené mäsko zlatý klinec programu. Ani sa niet čo čudovať, dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí famózne. Je s ním však aj veľa práce, o čo viac nás potom hnevá, keď sa nám nevydarí a mäso je suché alebo nebodaj spálené.

Zdroj: Shutterstock

Citrónové kuracie prsia

Určite nechcete aby si vaši hostia išli sánky zničiť a nehovoriac o pokazenej chuti. Pri vysušenom mäse máte dve možnosti ako celú nepodarenú situáciu zachrániť. Buď mäso nakrájate na plátky a vložíte, hádam pripravenej, omáčky a necháte niekoľko minút odležať. Mäsko tak krásne zmäkne a bude mať lahodnú chuť.

Zdroj: Shutterstock

Zahustenie omáčky, či polievky

Prípadne ho polejte trochou koňaku a dajte ďalej piecť na takých 10 minút. Opäť bude chutné, aj keď nie najvhodnejšie pre deti a mladistvých.

Zdroj: profimedia.sk

Hovädzí steak s koňakom

Mať vysušené mäso je jedna vec, čo však ak sa vám ho skutočne podarilo spáliť? V tom prípade musíte zuhoľnatené časti dôkladne odrezať a mäso podávať s omáčkou, ktorá jeho chuť zjemní. K pečenému mäsu sa úžasne hodí rýchla smotanová omáčka alebo omáčka s farebným korením.

Zdroj: Shutterstock

Správna gazdinka vie, ako zachrániť presolenú omáčku.

Vyberáme pre vás niečo PLUS