Zabudli ste na mäso v rúre? Super tipy, ako ho ešte zachrániť, aby si to nikto nevšimol
29. 3. 2019, 12:10 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: Shutterstock
Čakáte hostí, pre ktorých ste si naplánovali hostinu a pri tých všetkých povinnostiach ste zabudli na mäso v rúre?

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Poradíme vám ako sa z tejto šlamastiky dostať tak, aby si to nikto nevšimol.

Zdroj: Shutterstock
Pečené bravčové pliecko
V mnohých menu robí pečené mäsko zlatý klinec programu. Ani sa niet čo čudovať, dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a chutí famózne. Je s ním však aj veľa práce, o čo viac nás potom hnevá, keď sa nám nevydarí a mäso je suché alebo nebodaj spálené.
Zdroj: Shutterstock
Citrónové kuracie prsia
Určite nechcete aby si vaši hostia išli sánky zničiť a nehovoriac o pokazenej chuti. Pri vysušenom mäse máte dve možnosti ako celú nepodarenú situáciu zachrániť. Buď mäso nakrájate na plátky a vložíte, hádam pripravenej, omáčky a necháte niekoľko minút odležať. Mäsko tak krásne zmäkne a bude mať lahodnú chuť.
Zdroj: Shutterstock
Zahustenie omáčky, či polievky
Prípadne ho polejte trochou koňaku a dajte ďalej piecť na takých 10 minút. Opäť bude chutné, aj keď nie najvhodnejšie pre deti a mladistvých.
Zdroj: profimedia.sk
Hovädzí steak s koňakom
Mať vysušené mäso je jedna vec, čo však ak sa vám ho skutočne podarilo spáliť? V tom prípade musíte zuhoľnatené časti dôkladne odrezať a mäso podávať s omáčkou, ktorá jeho chuť zjemní. K pečenému mäsu sa úžasne hodí rýchla smotanová omáčka alebo omáčka s farebným korením.
Zdroj: Shutterstock
Správna gazdinka vie, ako zachrániť presolenú omáčku.