Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zabudnite na fastfoody, pripravte si dokonalý hamburger doma: Takto sa to podarí a bude chutiť každému

Spúšťačom záchvatu môže byť strava bohatá na puríny.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Prepečený alebo ružový? S našimi radami urobíte dokonalý burger pre každého.

Hamburger má síce zlú povesť, no neprávom. Ten najlepší obsahuje len čisté hovädzie mäso, dobrú žemľu, zeleninu a omáčku. A na tom nie je nič zlé! Keď si pripravíte burger doma, budete navyše vedieť, čo v ňom je.

Začnite výberom mäsa. Najväčšiu šou spravíte s obyčajným hovädzím krkom, ktorý si necháte u mäsiara pomlieť. Kupované mleté mäso obsahuje aj určitý podiel vody - inak by sa mäso nedalo pomlieť v priemyselnom mlynčeku.

Zdroj: Shutterstock

Hovädzie mäso

Pri príprave samotného hamburgeru máte na výber dve možnosti. Buď necháte mäso uprostred ružové a šťavnaté, alebo máte radi mäsko pekne prepečené. Oba druhy si vyžadujú iný prístup a iný recept.

Zdroj: Shutterstock

Domáci mäsový burger.

Ak máte radi hamburgery s mäsom, ktoré je v strede jemne ružové, budete potrebovať len mäso. Vytvarujte z neho fašírku, tú posypte soľou a korením a hneď grilujte alebo opekajte na panvici.

Zdroj: Shutterstock

Preháňaš to s jedlom!

Ak chcete mäso prepečené, s takýmto zložením sa vám pri dopekaní rozpadne. Na pekne prepečené hamburgery budete potrebovať mleté mäso, vajce a trochu strúhanky. Udrží to fašírku v stále rovnakom tvare.

Zdroj: Shutterstock‎

A potom si držte líniu!

Teraz už stačí len opiecť rozkrojené žemle, naplniť ich mäsom, omáčkami a zeleninou podľa chuti.

Zdroj: shutterstock.com

Ilustračná fotografia

Vyberáme pre vás niečo PLUS