Zabudnite na fastfoody, pripravte si dokonalý hamburger doma: Takto sa to podarí a bude chutiť každému
10. 10. 2018, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:33)

Zdroj: Shutterstock
Prepečený alebo ružový? S našimi radami urobíte dokonalý burger pre každého.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Hamburger má síce zlú povesť, no neprávom. Ten najlepší obsahuje len čisté hovädzie mäso, dobrú žemľu, zeleninu a omáčku. A na tom nie je nič zlé! Keď si pripravíte burger doma, budete navyše vedieť, čo v ňom je.

Zdroj: Shutterstock
Hamburger
Začnite výberom mäsa. Najväčšiu šou spravíte s obyčajným hovädzím krkom, ktorý si necháte u mäsiara pomlieť. Kupované mleté mäso obsahuje aj určitý podiel vody - inak by sa mäso nedalo pomlieť v priemyselnom mlynčeku.
Zdroj: Shutterstock
Hovädzie mäso
Pri príprave samotného hamburgeru máte na výber dve možnosti. Buď necháte mäso uprostred ružové a šťavnaté, alebo máte radi mäsko pekne prepečené. Oba druhy si vyžadujú iný prístup a iný recept.
Zdroj: Shutterstock
Domáci mäsový burger.
Ak máte radi hamburgery s mäsom, ktoré je v strede jemne ružové, budete potrebovať len mäso. Vytvarujte z neho fašírku, tú posypte soľou a korením a hneď grilujte alebo opekajte na panvici.
Zdroj: Shutterstock
Preháňaš to s jedlom!
Ak chcete mäso prepečené, s takýmto zložením sa vám pri dopekaní rozpadne. Na pekne prepečené hamburgery budete potrebovať mleté mäso, vajce a trochu strúhanky. Udrží to fašírku v stále rovnakom tvare.
Zdroj: Shutterstock
A potom si držte líniu!
Teraz už stačí len opiecť rozkrojené žemle, naplniť ich mäsom, omáčkami a zeleninou podľa chuti.
Zdroj: shutterstock.com
Ilustračná fotografia