Reklama

Zabudnite na obyčajné kokosové guľky: S TÝMTO receptami ohúrite každého milovníka sladkého!

Guľky, ktoré vás nabijú energiou

Zdroj: shuttrestock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Vianočné maškrtenie môže byť aj zdravé. Spravte si tieto jednoduché raw dobroty a neobanujete. Môžete ich aj pekne zabaliť a podarovať ako milé prekvapenie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Upečte si s nami tradičné vianočné rezy VČELIE BODNUTIE: Uvidíte je to MŇAMKA!

    Lieskové s mandľami

    25 kúskov

    ● 25 g celých lieskovcov
    ● 125 g sušených datlí bez jadierok
    ● 100 g mletých lieskovcov
    ● 40 g mandľového masla
    ● 20 g kakaa
    ● 75 ml mandľového mlieka
    ● štipka soli
    ● 100 g horkej čokolády

    Do sekáčika alebo mixéra pridáme všetky suroviny okrem čokolády, celých orechov a mandľového mlieka. Počas mixovania postupne pridávame mandľové mlieko tak, aby sme získali hladkú formovateľnú zmes. Zo zmesi odoberáme za lyžičku cesta, do stredu vtlačíme celý oriešok a vyformujeme do guľky. Pokračujeme, až kým neminieme všetku zmes. Nad horúcim vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu a guľky do nej namočíme. Vyberieme a dáme stuhnúť na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: shuttrestock

    Guľky, ktoré vás nabijú energiou

    Brusnicové s pistáciami

    25 kúskov

    ● 100 g pistácií
    ● 150 g kešu orechov
    ● 200 g sušených datlí bez jadierok
    ● 100 g sušených brusníc

    Pistácie a kešu orechy nasekáme najemno, datle nahrubo. Dáme do mixéra a mixujeme. Pridáme 2 ČL horúcej vody a znova rozmixujeme. Mala by nám vzniknúť formovateľná zmes, inak pridáme ešte trocha vody. Zo zmesi tvarujeme menšie guľky, ktoré položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme vychladiť.

    Čas prípravy: 25 minút
    Čas chladenia: 60 minút

    Figové s chiasemienkami

    30 kúskov

    ● 200 g sušených datlí bez jadierok
    ● 75 g sušených fíg
    ● 150 g makadamiových orechov
    ● 100 g chia semienok
    ● škorica

    Nasekáme datle, figy a orechy nahrubo. Zmiešame s 2 PL chia semienok a 1/2 ČL škorice a rozmixujeme spolu s 2 ČL horúcej vody. Zo zmesi vyformujeme guľky, ktoré zo všetkých strán vyváľame v chia semienkach.

    Čas prípravy: 25 minút
    Čas chladenia: 1 hodina

    Zdroj: shuttrestock

    Figové s chia semienkami

    Marhuľové s kokosom

    15 kúskov

    ● 200 g sušených marhúľ
    ● 3 PL ovsených vločiek
    ● 10 PL strúhaného kokosu
    ● 2 PL agávového sirupu
    ● 1 PL kokosového oleja

    Marhule nasekáme v sekáčiku najemno. Na suchej panvici krátko opečieme 4 PL kokosu a ovsené vločky. Pridáme sirup a kokosový olej, privedieme do varu a stiahneme z ohňa. Vmiešame 4 PL kokosu a marhule a zapracujeme. Necháme vychladnúť. Potom navlhčenými rukami zo zmesi vyformujeme guľky, ktoré môžeme obaliť vo zvyšnom kokose. Dáme vychladiť.

    Čas prípravy: 20 minút

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.