Reklama

Zajac na víne

Ak do marinády pridáte vetvičky rozmarínu, mäso

Zdroj: archív

Reklama

Čas marinovania: 2 hodiny. Čas pečenia: 40 minút.

Potrebujeme (na 3 porcie): 1 zajačí chrbát, 200 ml červeného vína, 2 ČL škrobovej múčky, 100 ml smotany na varenie, tymian, mleté čierne korenie, 1/2 ČL soli, 60 g masti

Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme utierkou, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, tymianom a dáme na dve hodiny odležať do chladničky. Na panvici rozpálime masť a zajačí chrbát z oboch strán opečieme. Podlejeme vodou a necháme dusiť 30 až 40 minút.

Tesne pred dodusením prilejeme víno. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme na predhriatu misu. Škrobovú múčku so smotanou rozšľaháme, primiešame do šťavy, dochutíme soľou a povaríme. Mäso nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame s cestovinami alebo knedľou.