24 kúskov

100 g horkej čokolády ● 400 g konzervovaných broskýň ● 30 g zázvoru ● 300 g masla ● 1 balíček vanilkového cukru ● 6 vajec ● 475 g kryštálového cukru ● 300 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 400 ml kokosového mlieka ● 600 g bieleho jogurtu (3,5 % tuku) ● 18 plátkov želatíny ● 300 ml smotany na šľahanie ● 2 až 3 PL citrónovej šťavy ● 75 g strúhaného kokosu

1 Všetky suroviny dôkladne odvážime a pripravíme. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Čokoládu nasekáme nahrubo a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


2 Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. Broskyne zlejeme a polovicu nakrájame. Maslo vyšľaháme dopenista s vanilkovým cukrom a 300 g kryštálového cukru. Postupne zapracujeme vajcia. Navrch preosejeme múku s práškom do pečiva a spracujeme cesto.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


3 Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti zapracujeme zázvor a cesto natrieme na plech. Zvyšok cesta premiešame s čokoládou a natrieme na svetlé cesto. Navrch rozdelíme nakrájané broskyne a pečieme asi 30 minút.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


4 Korpus necháme vychladnúť na plechu. Medzitým vymiešame kokosové mlieko so 125 g cukru a s jogurtom. Namočíme 12 plátkov želatíny, necháme rozpustiť a zapracujeme do zmesi. Necháme chladnúť 30 minút.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


5 Smotanu vyšľaháme dotuha a zapracujeme ju do polotuhého kokosového krému. Krém natrieme na korpus a dáme na 2 hodiny do chladničky.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


6 Zvyšné broskyne nakrájame na kocky a rozmixujeme dohladka spolu s 50 g cukru, citrónovou šťavou a so 4 PL vody. Necháme napučať 6 plátkov želatíny podľa návodu na obale, rozpustíme a opatrne zapracujeme do broskyňového krému. Rozotrieme na koláč a necháme tuhnúť 2 hodiny. Vrch posypeme kokosom.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 40 minút
Čas chladenia: 4 hodiny a 30 minút
Čas pečenia: 20 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK