Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zákusok s broskyňovým želé a so zázvorom: Po tomto koláčiku sa len tak zapráši, uvidíte!

Dobrú chuť!

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

Hľadáte dezert, ktorý osvieži váš maškrtný jazýček? Máme pre vás skvelý koláčik, po ktorom sa len tak zapráši. Uvidíte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JAHODOVÝ KOLÁČ s LIMETOVÝM KRÉMO: Chuť leta na jazyku
    Zdroj: NČpŽ

    Zákusok s broskyňovým želé a so zázvorom

    24 kúskov

    100 g horkej čokolády ● 400 g konzervovaných broskýň ● 30 g zázvoru ● 300 g masla ● 1 balíček vanilkového cukru ● 6 vajec ● 475 g kryštálového cukru ● 300 g hladkej múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● 400 ml kokosového mlieka ● 600 g bieleho jogurtu (3,5 % tuku) ● 18 plátkov želatíny ● 300 ml smotany na šľahanie ● 2 až 3 PL citrónovej šťavy ● 75 g strúhaného kokosu

    1 Všetky suroviny dôkladne odvážime a pripravíme. Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 °C. Čokoládu nasekáme nahrubo a rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli.


    2 Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. Broskyne zlejeme a polovicu nakrájame. Maslo vyšľaháme dopenista s vanilkovým cukrom a 300 g kryštálového cukru. Postupne zapracujeme vajcia. Navrch preosejeme múku s práškom do pečiva a spracujeme cesto.


    3 Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti zapracujeme zázvor a cesto natrieme na plech. Zvyšok cesta premiešame s čokoládou a natrieme na svetlé cesto. Navrch rozdelíme nakrájané broskyne a pečieme asi 30 minút.


    4 Korpus necháme vychladnúť na plechu. Medzitým vymiešame kokosové mlieko so 125 g cukru a s jogurtom. Namočíme 12 plátkov želatíny, necháme rozpustiť a zapracujeme do zmesi. Necháme chladnúť 30 minút.


    5 Smotanu vyšľaháme dotuha a zapracujeme ju do polotuhého kokosového krému. Krém natrieme na korpus a dáme na 2 hodiny do chladničky.


    6 Zvyšné broskyne nakrájame na kocky a rozmixujeme dohladka spolu s 50 g cukru, citrónovou šťavou a so 4 PL vody. Necháme napučať 6 plátkov želatíny podľa návodu na obale, rozpustíme a opatrne zapracujeme do broskyňového krému. Rozotrieme na koláč a necháme tuhnúť 2 hodiny. Vrch posypeme kokosom.

    Čas prípravy: 40 minút
    Čas chladenia: 4 hodiny a 30 minút
    Čas pečenia: 20 minút

    Vyberáme pre vás niečo PLUS