Zapečené filé
10. 10. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:08)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
Čas prípravy: 25 minút. Čas pečenia: 20 až 25 minút.
Potrebujeme: 750 g rybieho filé, 2 PL citrónovej šťavy, 2 cibule, 50 g masla, 550 g kyslej kapusty, 50 ml bieleho vína, 150 g kyslej smotany, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1 Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a dáme na dno zapekacej misy. Rovnomerne rozložíme kapustu, pokvapkáme vínom, osolíme a okoreníme.
2 Na kapustu poukladáme filé, potrieme smotanou a prikryté alobalom zapekáme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
3 Pred podávaním posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.