Zapečené hrianky
3. 6. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Dušan Křístek
Niet nad chrumkavé hrianky. Ak obľubujete bryndzu a cesnak, toto bude pre vás ideálna kombinácia na chutnú a najmä rýchlu večeru.
Čas prípravy: 10 minút, 2 porcie
Potrebujeme: 2 krajce hriankového chleba, 200 g bryndze, 1 strúčik cesnaku,1 PL olivového oleja, 1 PL lístkov majoránu, mleté čierne korenie, stonka majoránu na ozdobu
Postup:
1. Hriankové chleby opečieme v hriankovači.
2. Pomocou vidličky premiešame bryndzu a zmiešame ju s olivovým olejom, cesnakom a majoránom. Ochutíme mletým čiernym korením.
3. Bryndzu rozdelíme na chleby a dáme na 2 až 3 minúty zapiecť pod gril.
4. Chleby prekrojíme, aby nám vznikli trojuholníčky a podávame ozdobené stonkou majoránu.
Čas grilovania: 3 minúty