Zapečený chlieb
13. 4. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:06)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
Potrebujeme (na 4 porcie): 1 peceň bieleho chleba (asi 3/4 kg), 200 g šunky, 2 paradajky, 150 g tvrdého syra, 2 menšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, 2 ČL bazalky, alobal.
Takto sa to podarí: 1. Do chleba urobíme zárezy asi 2 cm. Cesnak prelisujeme a zmiešame s bazalkou a olejom.
2. Šunku nakrájame na štvrtiny, paradajky a cibuľu na kolieska, syr na prúžky. Chlieb dáme na alobal a do každého zárezu vložíme šunku, paradajky cibuľu a syr.
3. Naplnený chlieb pokvapkáme cesnakovým olejom a uzavrieme do alobalu. Zapekáme asi 15 minút, potom alobal roztvoríme a chlieb ešte krátko dopečieme.
Čas prípravy: 20 minút
Čas zapekania: 20 minút
Stupeň náročnosti: 1