Zapekaná kapusta so zemiakmi a s klobásou
28. 10. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 600 g zemiakov, 600 g kyslej kapusty, 250 g pikantnej klobásy, 200 ml smotany na šľahanie, 1 cibuľa, 4 PL oleja, 1 PL mletej papriky, 1 ČL paradajkového pretlaku, maslo na vymastenie formy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. V hrnci ohrejeme olej, na ktorom speníme ošúpanú a najemno pokrájanú cibuľu. Pridáme papriku a pretlak, premiešame a pridáme scedenú a nakrájanú kapustu. Krátko podusíme.
2. Klobásu nakrájame na kolieska. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a na chvíľu ich dáme variť do vriacej osolenej vody. Premiešame a scedíme.
3. Formu vhodnú na zapekanie vymastíme maslom a na dno naukladáme polovicu zemiakov. Pridáme polovicu dusenej kapusty a všetku klobásu. Zopakujeme vrstvu kapusty a vrch zakončíme zemiakmi.
4. Nakoniec prelejeme osolenou a okorenenou smotanou a v rúre vyhriatej na 170 °C pečieme zhruba 45 minút. Po upečení vyberieme, necháme mierne vychladnúť a podávame.
Čas dusenia: 10 minút
Čas pečenia: 45 minút