Zapekaná špargľa
1. 7. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:31)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Reklama
Čas prípravy: 40 min. Čas pečenia: 15 min. Porcie: 4
Potrebujeme: 1,5 kg špargle, 125 g morčacej šunky, 125 g eidamu, 100 ml kyslej smotany, petržlenová vňať, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme konce. Dáme variť do mierne osolenej vody, kým nezmäkne.
2. Každú špargľu zavinieme do plátku šunky a syra, poukladáme na pekáč, okoreníme, osolíme, posypeme vegetou a zalejeme smotanou.
3. Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 15 minút. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.