Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekaná zelenina so syrom feta

Zapekaná zelenina so syrom feta

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy a varenia: 60 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 600 g mrkvy, 300 g zemiakov, 2 menšie póry, 250 g syra feta, 200 ml mlieka, 3 vajcia, 2 lyžice petržlenovej vňate, maslo na vymastenie formy, 200 g rukoly, 100 g cherry paradajok

Postup:

1. Zemiaky, mrkvu a pór očistíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zeleninu dáme na sitko alebo parák a uvaríme na pare domäkka.

2. Uvarenú zeleninu preložíme do vymastenej misy na zapekanie.

3. V mise vyšľaháme vajcia s mliekom, rozdrobeným syrom a petržlenovou vňaťou. Zmes nalejeme na zeleninu a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení zeleninovú zmes nakrájame, ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS