Zapekaná zelenina so syrom feta
4. 9. 2012, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:48)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy a varenia: 60 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 600 g mrkvy, 300 g zemiakov, 2 menšie póry, 250 g syra feta, 200 ml mlieka, 3 vajcia, 2 lyžice petržlenovej vňate, maslo na vymastenie formy, 200 g rukoly, 100 g cherry paradajok
Postup:
1. Zemiaky, mrkvu a pór očistíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zeleninu dáme na sitko alebo parák a uvaríme na pare domäkka.
2. Uvarenú zeleninu preložíme do vymastenej misy na zapekanie.
3. V mise vyšľaháme vajcia s mliekom, rozdrobeným syrom a petržlenovou vňaťou. Zmes nalejeme na zeleninu a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení zeleninovú zmes nakrájame, ozdobíme rukolou a cherry paradajkami.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 30 minút