Zapekané baklažány
20. 8. 2013, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 20 minút, 4 až 6 porcií
Potrebujeme: 75 ml olivového oleja, 400 g konzervovaných nasekaných paradajok, 450 g syra ricotta, 110 g strúhanej mozzarelly, 2 baklažány, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL sušeného tymianu, 1 ČL sušeného rozmarínu, 1 ČL sušeného oregana, soľ, mleté čierne korenie, tymian na ozdobenie
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 190 °C. V panvici ohrejeme niekoľko lyžíc oleja. Pridáme roztlačený cesnak a opekáme. Pridáme nasekané paradajky a oregano. Privedieme do varu a podusíme 5 minút, až tekutina trochu zhustne. Podľa potreby osolíme, okoreníme a odstavíme.
2. Ricottu zmiešame s rozmarínom a s tymianom, osolíme a okoreníme. Baklažán nakrájame na plátky, potrieme olejom a dobre osolíme a okoreníme. Plátky baklažánu opečieme dohneda. Osušíme na papierovej utierke. Na opečené plátky lyžicou pokladieme syrovú a paradajkovú zmes a zvinieme.
3. Roládky poukladáme vedľa seba do zapekacej misky. Všetky voľné miesta vyplníme zvyšnou paradajkovou zmesou. Vrch posypeme mozzarellou a dáme na 15 až 20 minút piecť do rúry. Po upečení necháme 5 minút odstáť a podávame.