Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom

Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 40 minút; 6 porcií

Potrebujeme: 20 g sušených dubákov alebo iné sušené hríby, olivový olej, 4 kuracie stehná, vykostené, nakrájané na kocky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno, 350 g šampiónov, 200 ml bieleho vína, 455 g špagiet, 500 ml smotany, 200 g nastrúhaného parmezánu, bazalkové listy

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Dubáky dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou, aby boli všetky zakryté. Necháme ich zopár minút postáť.

2. Do väčšej panvice dáme olivový olej. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a opražíme v panvici dohneda. Dubáky vyberieme z vody (vodu odložíme). Pridáme ich do panvice spolu so šampiónmi a s cesnakom. Potom pridáme víno a vodu z hríbov a necháme variť na nízkej teplote, pokiaľ sa mäso neuvarí.

3. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale a zlejeme ich. Do panvice s mäsom pridáme smotanu, privedieme do varu a dáme dole zo sporáka. Osolíme a okoreníme. Do panvice primiešame špagety, tretinu nastrúhaného parmezánu a bazalkové listy a dobre premiešame. Dáme do skla alebo zapekacej misy, posypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť dozlatista.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 20 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS