Zapekané cestoviny s hubami a kuracím mäsom
22. 3. 2013, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:35)

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 40 minút; 6 porcií
Potrebujeme: 20 g sušených dubákov alebo iné sušené hríby, olivový olej, 4 kuracie stehná, vykostené, nakrájané na kocky, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno, 350 g šampiónov, 200 ml bieleho vína, 455 g špagiet, 500 ml smotany, 200 g nastrúhaného parmezánu, bazalkové listy
Postup:
1. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Dubáky dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou, aby boli všetky zakryté. Necháme ich zopár minút postáť.
2. Do väčšej panvice dáme olivový olej. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a opražíme v panvici dohneda. Dubáky vyberieme z vody (vodu odložíme). Pridáme ich do panvice spolu so šampiónmi a s cesnakom. Potom pridáme víno a vodu z hríbov a necháme variť na nízkej teplote, pokiaľ sa mäso neuvarí.
3. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale a zlejeme ich. Do panvice s mäsom pridáme smotanu, privedieme do varu a dáme dole zo sporáka. Osolíme a okoreníme. Do panvice primiešame špagety, tretinu nastrúhaného parmezánu a bazalkové listy a dobre premiešame. Dáme do skla alebo zapekacej misy, posypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť dozlatista.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 20 minút