Reklama

Zapekané halušky so syrom

Halušky

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Potrebujeme: 4 vajcia, 100 ml smotany na varenie, 350 g polohrubej múky, 1 ČL soli, 150 g tvrdého syra, 100 g mäkkého smotanového syra, olej, 2 PL masla, 1 cibuľa

Postup:

1. Vajcia vyšľaháme do peny, vmiešame smotanu na varenie a po lyžiciach zapracujeme múku zmiešanú so soľou. Z cesta uvaríme v osolenej vode halušky, vyberieme ich a necháme na site odkvapkať.

2. Tvrdý syr postrúhame a spolu so smotanovým syrom vmiešame do halušiek. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom, rozložíme do nej halušky a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. Hotové halušky rozdelíme na taniere a posypeme na masle opečenou cibuľkou.