Zapekané morčacie rezne so zeleninou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Reklama
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 400 gram morčacie mäso, 0.5 kus červená, zelená a žltá paprika, 2 kus paradajka, 200 gram cuketa, 100 mililiter smotana na šľahanie, 70 mililiter kyslá smotana, 2 polievková lyžica horčica, soľ, mleté čierne korenie, olej
1.
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na troche oleja z oboch strán. Opečené rezne dáme do zapekacej misy.
2.
Zeleninu umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame. Rýchlo ju orestujeme na troche oleja a dáme na mäso.
3.
Šľahačku zmiešame s kyslou smotanou a horčicou a vylejeme na mäso.
4.
Zapekáme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
5.
Hotové podávame s ryžou.