Zapekané rezne
23. 6. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:16)

Zdroj: Nový čas pre Ženy
Čas prípravy: 20 minút. Čas varenia: 20 minút. Čas pečenia: 10 minút. 8 porcií
Potrebujeme: 8 plátkov kuracích pŕs, olej na opekanie a vymastenie plechu, 1 cibuľu, 200 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky, 5 ks plátkového syra, 1 téglik kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1. Očistené kuracie prsia mierne naklepeme, okraje narežeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a orestujeme ich.
2. Na vymastený plech rozložíme opečené plátky mäsa, na každý dáme lyžicou kôpku orestovaných šampiňónov a prekryjeme plátkom šunky a syra.
3. Takto pripravené rezne zalejeme kyslou smotanou a dáme piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. Zapekané kuracie rezne podávame s opekanými zemiakmi a so zeleninovou prílohou.