Zapekané rizoto
23. 4. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:27)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 90 minút. Čas zapekania: 25 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 600 g bravčového pliecka, 2 cibule, 4 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 250 g ryže, 3 žĺtky, 100 ml šľahačkovej smotany, 200 g tvrdého syra, 500 ml hovädzieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, olej, tuk a strúhanku na vymastenie misy
Ako na to: Ošúpanú, nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené, na kocky nakrájané mäso, ochutíme soľou, roztlačeným cesnakom a korením. Podlejeme vývarom a pridáme na kúsky nakrájané paradajky. Dusíme domäkka.
Po 45 až 50 minútach pridáme ryžu a dusíme ďalších 25 minút. Do šľahačkovej smotany zamiešame žĺtky, pridáme k mäsu a dobre premiešame. Misu na zapekanie vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a naplníme rizotom. Zapekáme vo vyhriatej rúre približne 25 minút. Hotové posypeme strúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s uhorkovým šalátom.