Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekané rizoto s bravčovým mäsom

Zapekané rizoto s bravčovým mäsom

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

30 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 600 gram bravčové pliecko, 2 kus cibuľa, 4 kus paradajka, 4 strúčik cesnak, 250 gram ryźa, 3 kus vaječný žĺtok, 100 mililiter smotana na šľahanie, 200 gram tvrdý syr, 500 mililiter hovädzí vývar, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej, tuk na vymastenie misy, strúhanka na vysypanie misy

1.

Ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené, na kocky nakrájané mäso, ochutíme soľou, roztlačeným cesnakom a korením. Podlejeme vývarom a pridáme na kúsky pokrájané paradajky. Dusíme domäkka. Po 45 až 50 minútach pridáme ryžu a dusíme ďalších 25 minút.

2.

Do smotany na šľahanie zamiešame žĺtky, pridáme k mase a dobre premiešame. Misu na zapekanie vymastíme tukom, vysypeme strúhankou a naplníme rizotom. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút.

3.

Hotové posypeme strúhaným syrom a posekanou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS