Zapekaný karfiol a brokolica: Pripravte ho so syrovou omáčkou, tá urobí hviezdu aj z obyčajnej zeleniny
19. 4. 2018, 13:40 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:25)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Syrová omáčka sa hodí na zapekanie zeleniny, ale aj cestovín, zemiakov či mäsa. Vyskúšajte ju a k obyčajnému strúhanému syru sa už nevrátite.
Milovníci syra si prídu na svoje, táto omáčka urobí hviezdu aj z obyčajnej zeleniny, na tú lahodnú chuť už nezabudnete.
Zapekaný karfiol a brokolica so syrovou omáčkou
Potrebujeme:
1 Brokolicu
1 menší karfiol
1 lyžicu masla
1 lyžicu múky
600 ml mlieka
Štipka soli
1 lyžička horčice (môže byť francúzska alebo obyčajná)
100 g strúhaného čedaru alebo iného tvrdého syra
2 žĺtky
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica
1. Brokolicu a karfiol si očistíme a rozoberieme na ružičky. Predvaríme si ich asi 5 minút v osolenej vode.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica
2. Do hrnca dáme maslo a krátko na ňom opečieme múku. Zalejeme mliekom, osolíme a varíme asi 10 minút, kým nezhustne.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica
3. Odstavíme z plameňa a postupne zamiešame lyžičku horčice, strúhaný syr a žĺtky. Omáčkou zalejeme zeleninu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica
4. Navrch nasypeme ďalší strúhaný syr.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica
5. Dáme zapekať neprikryté asi 15 minút na 200 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zapekaný karfiol a brokolica