Reklama

Zapekaný karfiol a brokolica: Pripravte ho so syrovou omáčkou, tá urobí hviezdu aj z obyčajnej zeleniny

Zapekaný karfiol a brokolica

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Syrová omáčka sa hodí na zapekanie zeleniny, ale aj cestovín, zemiakov či mäsa. Vyskúšajte ju a k obyčajnému strúhanému syru sa už nevrátite.

Milovníci syra si prídu na svoje, táto omáčka urobí hviezdu aj z obyčajnej zeleniny, na tú lahodnú chuť už nezabudnete.

Zapekaný karfiol a brokolica so syrovou omáčkou

Potrebujeme:

1 Brokolicu

1 menší karfiol

1 lyžicu masla

1 lyžicu múky

600 ml mlieka

Štipka soli

1 lyžička horčice (môže byť francúzska alebo obyčajná)

100 g strúhaného čedaru alebo iného tvrdého syra

2 žĺtky

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

1. Brokolicu a karfiol si očistíme a rozoberieme na ružičky. Predvaríme si ich asi 5 minút v osolenej vode.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

2. Do hrnca dáme maslo a krátko na ňom opečieme múku. Zalejeme mliekom, osolíme a varíme asi 10 minút, kým nezhustne.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

3. Odstavíme z plameňa a postupne zamiešame lyžičku horčice, strúhaný syr a žĺtky. Omáčkou zalejeme zeleninu.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

4. Navrch nasypeme ďalší strúhaný syr.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

5. Dáme zapekať neprikryté asi 15 minút na 200 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zapekaný karfiol a brokolica

Vyberáme pre vás niečo PLUS