Zapekaný karfiol s hubami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
35 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus veľký karfiol, 300 gram čerstvé huby, 100 gram strúhaný syr, 250 mililiter smotana na šľahanie, 3 kus vajce, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej
1.
Na oleji opražíme cibuľu s nakrájanými hubami. Karfiol uvaríme v slanej vode. Vajcia, korenie, polovicu syra a smotanu dobre vymiešame.
2.
Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky. Vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Navrch rozložíme pražené huby, zalejeme syrovou omáčkou, dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a ešte zapekáme ďalších 10 minút.
3.
Hotové porcie posypeme petržlenovou vňaťou, podávame so zemiakmi a zeleninou.