Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekaný karfiol s hubami

Zapekaný karfiol s hubami

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

35 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus veľký karfiol, 300 gram čerstvé huby, 100 gram strúhaný syr, 250 mililiter smotana na šľahanie, 3 kus vajce, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej

1.

Na oleji opražíme cibuľu s nakrájanými hubami. Karfiol uvaríme v slanej vode. Vajcia, korenie, polovicu syra a smotanu dobre vymiešame.

2.

Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky. Vložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej misy. Navrch rozložíme pražené huby, zalejeme syrovou omáčkou, dáme piecť pri teplote 180 °C na 20 minút. Potom posypeme zvyšným syrom a ešte zapekáme ďalších 10 minút.

3.

Hotové porcie posypeme petržlenovou vňaťou, podávame so zemiakmi a zeleninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS