Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zapekaný kuskus

Nový Čas pre ženy

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 20 minút; čas pečenia: 30 minút.

Potrebujeme: 500 g mrazenej zeleninovej zmesi, 400 g kuskusu, 600 ml zeleninového vývaru, 3 PL olivového oleja, 2 jarné cibuľky, 300 g morčacích prsičiek, 200 g ovčieho syra, 1 PL arabskej zmesi korenia (muškátový kvet, zázvor, čili, sušená zelenina, rasca...), soľ, mleté čierne korenie, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1/2 zväzku bazalky, olivový olej na vymastenie formy

Postup:

1. Vývar privedieme do varu, pridáme doň 1 PL oleja, nalejeme na kuskus a necháme 10 minút postáť. Morčacie mäso a zelené cibuľky nakrájame na kúsky dlhé asi 1/2 cm, opečieme na oleji a ochutíme soľou, čiernym a arabským korením.

2. K mäsu pridáme napučaný kuskus, rozmrazenú zeleninu a polovicu rozdrobeného syra. Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme olejom a navrstvíme do nej mäsovo-zeleninovú zmes s kuskusom.

3. Vajcia rozšľaháme s mliekom, ochutíme soľou, korením, nalejeme na zmes, ešte posypeme zvyšným syrom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 30 minút. Nákyp podávame posypaný čerstvými nasekanými bylinkami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS