Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Páchnu vám po varení ruky napríklad od cibule? Tento trik musíte vyskúšať, všetok zápach bude preč!

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Cibuľa, cesnak a iné potraviny nechávajú na našich rukách pach aj potom, čo si ich umyjeme. Táto finta funguje okamžite.

Každý kuchár aj kuchárka to pozná. Či už krájate cibuľu, cesnak alebo čerstvé mäso, na rukách vám ostáva zvláštny pach. A to aj potom, čo si ruky dobre umyjeme mydlom a vodou. Stačí mať však poruke čokoľvek nerezové a zápach je hneď preč.

Cibuľa ako liek na krásu?

Zdroj: pixabay.com

Cibuľa ako liek na krásu?

Potraviny obsahujú prchavé látky, ktoré spôsobujú zápach. Ten je čím ďalej, tým horší. Čo ak ale potrebujeme, aby nám ruky jednoducho nesmrdeli?

Zdroj: Shutterstock

Prečo nevyhadzovať cesnakové šupky?

Existuje dokonca aj „mydlo“ z nehrdzavejúcej ocele. Stačí si ním umyť ruky a všetok nepríjemný pach je preč. Ak ho však nemáte, stačí pošúchať nerezovú vodovodnú batériu alebo príbor. Stačí pustiť vodu a pár minút si ruky obtierať o nerez. Trvá to dlhšie ako umyť si ruky mydlom, ale výsledky stoja zato. O chvíľku si ani nespomeniete, že ste niečo varili.

Vyberáme pre vás niečo PLUS