Páchnu vám po varení ruky napríklad od cibule? Tento trik musíte vyskúšať, všetok zápach bude preč!
26. 6. 2018, 13:10 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Shutterstock
Cibuľa, cesnak a iné potraviny nechávajú na našich rukách pach aj potom, čo si ich umyjeme. Táto finta funguje okamžite.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: RCA

Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Každý kuchár aj kuchárka to pozná. Či už krájate cibuľu, cesnak alebo čerstvé mäso, na rukách vám ostáva zvláštny pach. A to aj potom, čo si ruky dobre umyjeme mydlom a vodou. Stačí mať však poruke čokoľvek nerezové a zápach je hneď preč.

Zdroj: pixabay.com
Cibuľa ako liek na krásu?
Potraviny obsahujú prchavé látky, ktoré spôsobujú zápach. Ten je čím ďalej, tým horší. Čo ak ale potrebujeme, aby nám ruky jednoducho nesmrdeli?
Zdroj: Shutterstock
Prečo nevyhadzovať cesnakové šupky?
Existuje dokonca aj „mydlo“ z nehrdzavejúcej ocele. Stačí si ním umyť ruky a všetok nepríjemný pach je preč. Ak ho však nemáte, stačí pošúchať nerezovú vodovodnú batériu alebo príbor. Stačí pustiť vodu a pár minút si ruky obtierať o nerez. Trvá to dlhšie ako umyť si ruky mydlom, ale výsledky stoja zato. O chvíľku si ani nespomeniete, že ste niečo varili.