Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Závin s čokoládou a ovocím

Závin s čokoládou a ovocím

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 25 minút; 6 porcií

Potrebujeme:

CESTO: 125 g múky, 1 PL práškového cukru, 2 vajcia, 250 ml mlieka, olej na pečenie

PLNKA: 2 jablká, 2 hrušky, 30 ml masla, 3 PL čokoládovo-orieškovej nátierky, 20 g mletých pistácií

Postup:

1. Do misy pripravíme múku, cukor, vajcia a postupne, za stáleho miešania, prilievame mlieko. Pomocou metličky dôkladne premiešame. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme stáť pri izbovej teplote asi 60 minút.

2. Na panvici zohrejeme olej a opečieme 3 hrubšie palacinky.

3. Medzitým ošúpeme jablká a hrušky. Prekrojíme na polovice, zbavíme jadrovníka a nakrájame na veľmi malé kocky.

4. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme ovocie a krátko, za občasného miešania, opekáme asi 5 minút.

5. Potom na pracovnej doske rozložíme vedľa seba upečené palacinky tak, aby sa kraje prekrývali.

6. Rovnomerne ich natrieme čokoládovo-orieškovou nátierkou, rozložíme na ne ovocie a opatrne zrolujeme.

7. Vrch rolády posypeme mletými pistáciami a servírujeme.

Čas odležania: 60 minút

Čas opekania: 30 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS