Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Závin s tvarohom a broskyňami

Závin s tvarohom a broskyňami

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 30 minút, 1 závin

Potrebujeme:

300 g lístkového cesta, 300 g čerstvých broskýň, 250 g mäkkého tvarohu, 80 g čerstvého syra, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 1 PL krupice , múka na posypanie pracovnej dosky, 1/2 vajca, 1 PL 12% smotany na varenie

Postup:

V mise vyšľaháme tvaroh s čerstvým syrom, vajcom, cukrom a krupicou. Broskyne nakrájame na jemné plátky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik asi 2 mm hrubý, potrieme ho tvarohovou plnkou a navrch rozdelíme plátky broskýň. Okraje cesta zľahka potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou, plát cesta aj s plnkou zavinieme a okraje cesta pritlačíme k sebe.

Závin opatrne prenesieme spojom smerom dole na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ho zvyšným vajcom a dáme do rúry.

Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Ak cesto začne tmavnúť, prikryjeme ho alobalom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS