Závin s tvarohom a broskyňami
27. 7. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:38)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút, čas pečenia: 30 minút, 1 závin
Potrebujeme:
300 g lístkového cesta, 300 g čerstvých broskýň, 250 g mäkkého tvarohu, 80 g čerstvého syra, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 1 PL krupice , múka na posypanie pracovnej dosky, 1/2 vajca, 1 PL 12% smotany na varenie
Postup:
V mise vyšľaháme tvaroh s čerstvým syrom, vajcom, cukrom a krupicou. Broskyne nakrájame na jemné plátky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik asi 2 mm hrubý, potrieme ho tvarohovou plnkou a navrch rozdelíme plátky broskýň. Okraje cesta zľahka potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou, plát cesta aj s plnkou zavinieme a okraje cesta pritlačíme k sebe.
Závin opatrne prenesieme spojom smerom dole na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ho zvyšným vajcom a dáme do rúry.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút. Ak cesto začne tmavnúť, prikryjeme ho alobalom.