KALERÁBOVÉ placky

4 porcie

● 5 mladých kalerábov● 1 až 2 vajcia● hladká múka● soľ● olej na opekanie● 1/2 šálky kyslej smotany● 1/2 šálky jablkového pyré● 1 a 1/2 PL pažítky na posypanie

Kaleráby očistíme, umyjeme a najemno nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú tekutinu. Dáme do misy, pridáme vajce, múku, soľ a premiešame. Na panvici rozohrejeme olej. Z kalerábovej zmesi urobíme malé placky, obalíme ich v múke a z každej strany opekáme asi 3 minúty dozlatista. Uložíme na papierovú utierku, aby sme placky zbavili prebytočného tuku. Posypeme pažítkou. Podávame s kyslou smotanou zmiešanou s jablkovým pyré.

Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 20 minút

Kalerábové placky
Zdroj: archív Dobré jedlo