KALERÁBOVÉ placky
4 porcie
● 5 mladých kalerábov● 1 až 2 vajcia● hladká múka● soľ● olej na opekanie● 1/2 šálky kyslej smotany● 1/2 šálky jablkového pyré● 1 a 1/2 PL pažítky na posypanie
Kaleráby očistíme, umyjeme a najemno nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú tekutinu. Dáme do misy, pridáme vajce, múku, soľ a premiešame. Na panvici rozohrejeme olej. Z kalerábovej zmesi urobíme malé placky, obalíme ich v múke a z každej strany opekáme asi 3 minúty dozlatista. Uložíme na papierovú utierku, aby sme placky zbavili prebytočného tuku. Posypeme pažítkou. Podávame s kyslou smotanou zmiešanou s jablkovým pyré.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 20 minút