Tieto MŇAm rezne si môžu dopriať aj tí, ktorí chudnú: Namiesto trojobalu použite toto, budete nadšení!
4. 7. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: shutterstock
Aj vy zbožňujete vyprážané rezne? Pripravte ich trochu inak a už sa nemusíte báť, že z nich zbytočne priberiete.
Rezne so zemiakmi sú typickým nedeľným obedom, ktorým nás týždeň čo týždeň kŕmili naše mamy a staré mamy. Ak pri príprave mäsa urobíte malú zmenu, môžete si túto dobrotu dopriať s oveľa menšími výčitkami. A rezne budú aj takto veľmi chutné! Stačí, ak zmeníte zloženie trojobalu, do ktorého mäso bežne obaľujete. Takúto porciu si môžu dopriať aj tí, ktorí si dávajú pozor na štíhlu líniu.
Potrebujeme:
- kuracie prsia
- soľ
- čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 biely jogurt
- 150 g ovsených vločiek
- 100 g tvrdého syra
Ako na to?
Kuracie prsia umyte a nakrájajte na rezne. Zmiešajte jogurt so soľou, korením a pretlačeným cesnakom. Ovsené vločky rozdrvte v mixéri a syr nastrúhajte. Rezne postupne vkladajte do pripravenej jogurtovej zmesi.
Predtým, ako ich dáte zapiecť, zmiešajte vločky so syrom a obaľte v nich rezne. Keď ste hotoví, uložte rezne na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre pri teplote 180-200 stupňov asi 20-25 minút. Dobrú chuť!