Reklama

7 krokov k skvelému dezertu: Efektný Zebra koláč s broskyňami nielen zaujímavo vyzerá, ale aj výborne chutí

Zebra koláč s broskyňami

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Ak máte chvíľku čas, pripravte si podľa nášho videoreceptu efektný Zebra koláč s broskyňami. Chutí aspoň tak dobre, ako vyzerá.

Zebra koláč s broskyňami

16 kúskov

Potrebujeme:

375 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 250 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 250 ml oleja, 2 PL kakaa, 2 plátky želatíny, 1 citrón, 300 ml šľahačkovej smotany, 5 polovičiek broskýň z kompótu, marhuľová marmeláda

Takto sa to podarí:

  • Do misy dáme 375 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 250 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, 5 vajec, 250 ml oleja, 125 ml vody a spolu vyšľaháme.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Cesto rozdelíme na polovice, do jednej primiešame 2 PL kakaa.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie striedavo dávame po lyžici cesta, vždy do stredu tak aby vznikol zebra efekt.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Pečieme pri 175 °C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Želatínu necháme vo vode napučať. Ohrejeme šťavu z citróna, rozpustíme v nej želatínu. Smotanu vyšľaháme, spojíme so želatínou.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Na prekrojený upečený koláč dáme 1/3 krému, nakrájané broskyne, zvyšný krém a prikryjeme cestom. Dáme na 4 hodiny do chladničky.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Zebra koláč s broskyňami

  • Pred podávaním potrieme zohriatou marhuľovou marmeládou.