7 krokov k skvelému dezertu: Efektný Zebra koláč s broskyňami nielen zaujímavo vyzerá, ale aj výborne chutí
21. 4. 2016, 12:52 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:58)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Ak máte chvíľku čas, pripravte si podľa nášho videoreceptu efektný Zebra koláč s broskyňami. Chutí aspoň tak dobre, ako vyzerá.
Zebra koláč s broskyňami
16 kúskov
Potrebujeme:
375 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 250 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 5 vajec, 250 ml oleja, 2 PL kakaa, 2 plátky želatíny, 1 citrón, 300 ml šľahačkovej smotany, 5 polovičiek broskýň z kompótu, marhuľová marmeláda
Takto sa to podarí:
- Do misy dáme 375 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 250 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, 5 vajec, 250 ml oleja, 125 ml vody a spolu vyšľaháme.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Cesto rozdelíme na polovice, do jednej primiešame 2 PL kakaa.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie striedavo dávame po lyžici cesta, vždy do stredu tak aby vznikol zebra efekt.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Pečieme pri 175 °C asi 40 minút. Necháme vychladnúť.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Želatínu necháme vo vode napučať. Ohrejeme šťavu z citróna, rozpustíme v nej želatínu. Smotanu vyšľaháme, spojíme so želatínou.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Na prekrojený upečený koláč dáme 1/3 krému, nakrájané broskyne, zvyšný krém a prikryjeme cestom. Dáme na 4 hodiny do chladničky.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Zebra koláč s broskyňami
- Pred podávaním potrieme zohriatou marhuľovou marmeládou.