Reklama

Zeleninová polievka s cestovinou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

PRÍPRAVA: 45 MINÚT

POTREBUJEME:

200 g cestovín „lebbencs”
100 g údenej slaniny
1 celú cibuľu
2 mrkvy
1 petržlen
1 zeler
2 PL leča
4 zemiaky
1 viazaničku petržlenovej vňate
soľ
mletú rascu
mletú červenú papriku

POSTUP:


1. Veľké kusy cestovín „lebbencs“ rozlámeme nadrobno a opečieme ich v rúre do hneda. Slaninu nakrájame na malé kocky a necháme z nej vyškvariť tuk. Potom do nej pridáme jemne nasekanú cibuľu a restujeme.

2. Osolíme, ochutíme mletou rascou, stiahneme zo sporáka a zaprášime mletou červenou paprikou. Pridáme lečo a znovu všetko vrátime na sporák.

3. Prilejeme malé množstvo vody a vložíme do nej pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

4. Keď zelenina napoly zmäkne, pridáme do polievky zemiaky nakrájané na malé kocky a opražené cestoviny.

5. Napokon polievku dôkladne povaríme. Ak cestoviny nasali príliš veľa polievky, môžeme do nej doliať ešte vodu.