Zeleninová polievka s cestovinou
31. 8. 2007, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:32)

Zdroj: Archív
PRÍPRAVA: 45 MINÚT
POTREBUJEME:
200 g cestovín „lebbencs”
100 g údenej slaniny
1 celú cibuľu
2 mrkvy
1 petržlen
1 zeler
2 PL leča
4 zemiaky
1 viazaničku petržlenovej vňate
soľ
mletú rascu
mletú červenú papriku
POSTUP:
1. Veľké kusy cestovín „lebbencs“ rozlámeme nadrobno a opečieme ich v rúre do hneda. Slaninu nakrájame na malé kocky a necháme z nej vyškvariť tuk. Potom do nej pridáme jemne nasekanú cibuľu a restujeme.
2. Osolíme, ochutíme mletou rascou, stiahneme zo sporáka a zaprášime mletou červenou paprikou. Pridáme lečo a znovu všetko vrátime na sporák.
3. Prilejeme malé množstvo vody a vložíme do nej pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
4. Keď zelenina napoly zmäkne, pridáme do polievky zemiaky nakrájané na malé kocky a opražené cestoviny.
5. Napokon polievku dôkladne povaríme. Ak cestoviny nasali príliš veľa polievky, môžeme do nej doliať ešte vodu.