Zeleninové fašírky
19. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:48)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 45 minút.
Potrebujeme: 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 papričku čili, 250 g mrkvy, 250 g cukety, slnečnicový olej, 250 ml zeleninového vývaru, 75 g pšeničnej krupice, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku na zahustenie, 1 viazaničku pažítky
Takto sa to podarí:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno pokrájame. Papričku čili pozdĺžne prekrojíme, odstránime jadierka, umyjeme, nadrobno nasekáme. Mrkvu očistíme a najemno nastrúhame. Cuketu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Umytú pažítku pokrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme 2 PL slnečnicového oleja, pridáme cibuľku, cesnak, papričku čili a krátko opečieme.
2. Zalejeme zeleninovým vývarom a chvíľu povaríme. Za stáleho miešania vmiešame krupicu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Do zmesi pridáme vajcia a rýchlo premiešame.
3. Zmes rozdelíme na dve polovice, do jednej primiešame nastrúhanú mrkvu a do druhej nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa potreby pridáme strúhanku. Z každej polovice vyformujeme 8 malých fašírok.
4. Na panvici rozohrejeme 4 PL slnečnicového oleja a opečieme ich dozlatista z každej strany. Na papierovom obrúsku zbavíme prebytočného tuku.