Zeleninové lazane
26. 1. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:44)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút • Čas varenia: 20 minút • Čas pečenia: 40 minút
Potrebujeme:
400 g lazaní • 100 ml olivového oleja • 2 zelené papriky • 2 červené papriky • 2 cibule • 4 paradajky • 1 baklažán • 200 gbôbu • 200 g strúhaného parmezánu • 50 g strúhanej mozzarelly • soľ • mleté čierne korenie
Príprava:
Bôb namočíme na noc do studenej vody.Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Cibule ošúpeme a nahrubo nasekáme.Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
V panvici ohrejeme menšie množstvo oleja, na ktorom prudko opečieme cibuľu s paprikou. Zmes preložíme do veľkej misy.Na panvici ohrejeme ďalší olej, na ktorom krátko opečieme baklažán a nakrájané paradajky. Pridáme k ostatnej zelenine v mise spolu so scedeným bôbom, s polovicou parmezánu, osolíme a okoreníme. Všetko dôkladne premiešame.
Misu na zapekanie vymastíme zvyšným olejom a na dno rozložíme jednu vrstvu lazaní. Na cestoviny nanesieme tenkú vrstvu zeleninovej zmesi a zakryjeme ju ďalšími lazaňami. Pokračujeme, až minieme všetky suroviny, vrch musia tvoriť pláty cestovín.
Vrch posypeme zvyšným parmezánom a mozzarellou.Misu na zapekanie zakryjeme alobalom a pečieme 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút odstáť. Nakrájame na porcie a podávame.
TIP: Jednotlivé vrstvy môžete ešte potrieť paradajkovou omáčkou alebo kyslou smotanou.