Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zeleninové lazane

Zeleninové lazane

Zdroj: isifa

Reklama

Čas prípravy: 20 minút • Čas varenia: 20 minút • Čas pečenia: 40 minút

Potrebujeme:

400 g lazaní • 100 ml olivového oleja • 2 zelené papriky • 2 červené papriky • 2 cibule • 4 paradajky • 1 baklažán • 200 gbôbu • 200 g strúhaného parmezánu • 50 g strúhanej mozzarelly • soľ • mleté čierne korenie

Príprava:

Bôb namočíme na noc do studenej vody.Papriky umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Cibule ošúpeme a nahrubo nasekáme.Baklažán umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

V panvici ohrejeme menšie množstvo oleja, na ktorom prudko opečieme cibuľu s paprikou. Zmes preložíme do veľkej misy.Na panvici ohrejeme ďalší olej, na ktorom krátko opečieme baklažán a nakrájané paradajky. Pridáme k ostatnej zelenine v mise spolu so scedeným bôbom, s polovicou parmezánu, osolíme a okoreníme. Všetko dôkladne premiešame.

Misu na zapekanie vymastíme zvyšným olejom a na dno rozložíme jednu vrstvu lazaní. Na cestoviny nanesieme tenkú vrstvu zeleninovej zmesi a zakryjeme ju ďalšími lazaňami. Pokračujeme, až minieme všetky suroviny, vrch musia tvoriť pláty cestovín.

Vrch posypeme zvyšným parmezánom a mozzarellou.Misu na zapekanie zakryjeme alobalom a pečieme 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Vyberieme z rúry, necháme 5 minút odstáť. Nakrájame na porcie a podávame.

TIP: Jednotlivé vrstvy môžete ešte potrieť paradajkovou omáčkou alebo kyslou smotanou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS