Zeleninové tyčinky s dipmi
1. 5. 2013, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Photocuisine
Čas prípravy: 30 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
Syrový dip: 100 g fety, 40 g syra s modrou plesňou, 1 PL tvarohu, 20 g vlašských orechov, čerstvo pomleté čierne korenie
Pažítkový: 200 g bieleho jogurtu (10 %), 1 PL tvarohu, 50 g majonézy, 1 viazanička pažítky, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Tvarohový: 200 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Zeleninové tyčinky: 1/2 karfiolu, 2 červené papriky, 2 fenikle, 2 cukety
Postup:
1. Na syrový dip rozmrvíme fetu so syrom s modrou plesňou. Oba zmiešame, pridáme tvaroh, nasekané vlašské orechy a dôkladne premiešame. Ochutíme korením.
2. Na pažítkový zmiešame jogurt s majonézou a tvarohom. Pažítku preberieme, opláchneme a necháme na papierovej utierke oschnúť. Polovicu nasekáme nadrobno a zvyšok na 1 cm veľké kúsky. Časť pažítky zapracujeme do jogurtového krému, ochutíme soľou a korením a zvyšok pažítky nasypeme navrch.
3. Na tvarohový dip vymiešame tvaroh so smotanou, ochutíme soľou a korením.
4. Karfiol rozdelíme na malé ružičky, zvyšnú zeleninu nakrájame na tyčinky.
5. Dipy podávame vychladené s nakrájanou zeleninou.